Το minimal design, η φωτεινότητα και η διαφάνεια αποτελούν τα βασικά στοιχεία του Unica. Ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο σύστημα διαχωριστικών το οποίο αποτελεί την πιο μοντέρνα λύση στον διαχωρισμό των εργασιακών χώρων. Η πληθώρα παραλλαγών του Unica δίνει μια μεγάλη ευελιξία στον χρήστη η οποία μαζί με την ανταγωνιστική τιμή του προϊόντος, αλλά και την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της SATO κάνουν την πρόταση δελεαστική για κάθε εργασιακό χώρο.
 Ο αρχιτέκτονας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δυο παραλλαγές προφίλ, ενώ επίσης η υπάρχει και δυνατότητα επιλογής για το προφίλ του αλουμινίου: ανοδιωμένο αλουμινίου ή ηλεκτροστατικής βαφής. Οι παραπάνω παραλλαγές δίνουν την ευελιξία και την δυνατότητα για μια ενιαία εικόνα στον χώρο εργασίας με άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Επίσης στα κρύσταλλο μπορούν να τοποθετηθούν επιπρόσθετες πλάτες μελαμίνης σε πληθώρα χρωμάτων ή πλάτες σε λάκα με γκινισιές, οι οποίες μπορούν να δώσουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στην διαμόρφωση του χώρου. Ακόμα είναι εφικτή η τοποθέτηση/ενσωμάτωση βιβλιοθηκών στο διαχωριστικό επιτρέποντας στον χρήστη να έχει και την απαιτούμενη λειτουργικότητα που απαιτείται σε έναν χώρο γραφείου.